مقاله درباره ورزش و دیابت - ورزش درمانی - مقاله بدنسازی
مقاله درباره ورزش و دیابت
مهر ۲۴, ۱۴۰۱
مکمل یاری و تغییرات رژیمی در آنمی فقر آهن کودکان - تغذیه ورزشی و داروشناسی
مکمل یاری و تغییرات رژیمی در آنمی فقر آهن کودکان
مهر ۲۴, ۱۴۰۱

ذهن آگاهی چیست ؟

خانه » روانشناسی ورزشی » ذهن آگاهی چیست ؟

زمان تقریبی مطالعه: ۴ دقیقه

آیا نگرانی در مورد آینده یا گذشته، استرسی فراتر از استرس روزمره زندگی در شما ایجاد کرده است؟ راه‌‌های زیادی برای مدیریت مشکل مشخصی که شما در حال حاضر با آن روبرو هستید وجود دارد یکی از آنها ذهن آگاهی است.

ذهن آگاهی چیست ؟ - روانشناسی ورزشی

تعریف ذهن آگاهی چیست ؟

ذهن آگاهی تمرینی‌ برای آگاه شدن از زمان «حال» و «حضور در لحظه» است، بدون قضاوت و با تمامیت، بدون چرخه زدن در گذشته یا موکول کردن به آینده؛ روشی برای افزایش آگاهی و تمرکز روی تنفس، حس کردن تک تک اجزای بدن در یک راستا و به طور پیوسته. ریشه ذهن آگاهی به فلسفه شرق برمی‌گردد، هیچ محدودیتی ندارد و هر کسی با هر عقیده‌ای می‌تواند از مزایای تمرینات ذهن آگاهی لذت ببرد

تمرینات مدیتیشن و ذهن آگاهی چگونه است؟

تکنیک‌های اولیه برای شروع مدیتیشن و ذهن آگاهی عبارتند از:

  1. مکانی ساکت و راحت برای خود پیدا کنید. روی صندلی یا روی زمین بنشینید. دست‌ها، گردن و پشت خود را صاف کنید، امّا نه خیلی سخت و محکم.
  2. سعی کنید تمام فکرهای مربوط به گذشته و آینده را رها کنید و فکرتان را به زمان حال بیاورید.
  3. در نفس کشیدن خود حضور پیدا کنید و از آن آگاه شوید. بر هوایی که به داخل ریه‌ها وارد می‌کنید تمرکز کنید و حرکت آن به داخل و بیرون ریه را حس کنید؛ هوایی که از بینی شما وارد می‌شود و از دهان شما خارج می‌شود. شکم خود را احساس کنید که با هر دم و باز دم بیرون می‌آید و به داخل می‌رود. به تفاوت هر نفس و تغییری که در بدن ایجاد می‌کند توجه کنید.
  4. هر فکری که از سرتان می‌گذرد، چه ترس است، چه نگرانی، چه اضطراب یا امید را نظاره کنید. هر فکری که در ذهن شما می‌آید را نه نادیده بگیرید و نه سرکوب کنید، فقط نگاه‌شان کنید و آرام بمانید. برای آرام ماندن از تنفس خود به عنوان لنگری محکم استفاده کنید و در قلاب افکار نیفتید.
  5. اگر هر لحظه خودتان را در حال درگیر شدن با افکارتان پیدا کردید، خودتان را مشاهده کنید که کجا در قلاب آن فکر افتادید و بدون قضاوت کردن خودتان یا فکرتان به نفس کشیدن برگردید. به یاد داشته باشید که هر بار که این اتفاق افتاد به خودتان سخت نگیرید و فقط با هوشیاری به جای قبل برگردید. طی این تمرین نباید به هیچ دلیلی آرامش خود را از دست دهید.
  6. هنگامی که زمان آن فرا رسید، برای یک یا دو دقیقه بنشینید، آگاه شوید که در این لحظه کجا هستید و به آرامی از جای خود بلند شوید.
ذهن آگاهی چیست ؟ - روانشناسی ورزشی

نکته پایانی مدیتیشن ذهن آگاهی

قانونی وجود ندارد که بگوید شما حتماً باید روی یک کوسن در یک اتاق ساکت بنشینید و این تمرین را انجام دهید حتی در کارهای روزمره مانند باغبانی، رانندگی، شستن ظرف‌ها و غیره هم می‌‍توان به درجاتی از ذهن آگاهی رسید.

پیشنهاد مقاله مشابه
انواع آمینو اسید ها را نام ببرید

مقاله بدنسازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

gdpr-image
این وبسایت جهت بهتر شدن خدمات اطلاعات کوکی های شمارو ذخیره میکنه آیا باهاش موافقید؟
اطلاعات بیشتر
سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید