راهنمایی برای عضله سازی بدن بانوان
راهنمایی برای عضله سازی بدن بانوان
اسفند ۱۳, ۱۳۹۹
راهنمای درد زانو در حین لانجز زدن - ورززش درمانی
راهنمای درد زانو در حین لانجز زدن
اسفند ۱۳, ۱۳۹۹

مونوسیت در آزمایش خون و طراحی تمرین بدنسازی

مونوسیت در آزمایش خون چیست ؟ مونوسیت‌ها در دسته گلبول‌های سفید قرار می‌گیرند. وظیفه آنها مثل گلبول‌های سفید دیگر مقابله و شکست مهاجمین به بدن انسان است. البته مونوسیت‌ها در شفای زخم‌ها هم کاربرد دارند. این گلبول‌های سفید در جریان خون آزاد هستند و محل تشکیل آنها مغز استخوان است مونوسیت‌هایی که به جریان خون وارد می‌شوند چند روز در بدن ماندگار هستند.

اگربخواهم مونوسیت‌ها را تشبیه کنم، می‌توانم بگویم مونوسیت‌ها مثل بازیکنان ذخیره هستند که در زمان نیاز، به بازی دعوت می‌شوند.

مونوسیت در آزمایش خون و طراحی تمرین بدنسازی

انواع مونوسیت

آنها ۲ نوع گلبول سفید تشکیل می‌دهند.

  1. ماکروفاژهای بافت
  2. سلول‌های دندریک

تقسیم بندی مونوسیت ها

مونوسیت‌های انسانی به ۳ دسته تقسیم می‌شوند:

  1. اصلی یا کلاسیک که ۸۰ درصد از کل مونوسیت‌ها را تشکیل می‌دهند.
  2. مونوسیت‌های غیر اصلی
  3. مونوسیت میانی
مونوسیت در آزمایش خون و طراحی تمرین بدنسازی

مونوسیت های مستقر در طحال

تعداد زیادی از مونوسیت‌ها به شکل ماکرو‌فاژ از مغز استخوان رها شده‌اند به بافت‌های بدن حرکت می‌کند تا بافت را تهی از سلول‌های مرده سازند. طحال میزبان گروه اصلی فاگوسیت‌های تک سلولی است که شامل کار و فاژها، سلول‌های دندریک و مونوسیت‌ها هستند. بنابراین طحال یک مرکز فعال در سیستم ایمنی ذاتی است.

مونوسیت ایمنی ذاتی

در اصل خط دفاعی بدن است که از آغاز تولد در بدن وجود دارد. خط دفاعی دیگر بدن در طول سال‌های زندگی و با رویارویی با بیماری و دریافت واکسن ساخته می‌شود.

سیستم ایمنی به وقت ورود عوامل مهاجم به بدن از مکانیسم‌های گوناگونی بهره می‌برد مثل فاگوسیتوزیس و التهاب و مونوسیت‌ها هم به طرق مختلف به مقابله با عوامل عفونی می‌پردازند.

پیشنهاد مقاله مشابه
نقش تمرینات ذهنی در کسب مهارت‌های ورزشی
مونوسیت در آزمایش خون و طراحی تمرین بدنسازی

مونسیت بیماری و ورزش

مونوسیت در آزمایش خون چیست ؟ در آزمایش CBC مونویست‌ها شمرده می‌شوند. افزایش تعداد آنها می‌تواند دال بر عفونت باکتریال ، ویروسی و یا قارچی باشد یا در اثر استرس زیاد. گاهی هم سرطان و بارداری سبب این افزایش می‌شوند. اگر مونوسیت‌ها به دلایل عفونت و استرس بالا رفته باشند. بهتر است تعداد جلسات تمرینی خود راه کاهش دهید وبیش از یک ساعت به تمرین نپردازید. همچنین تمرین کاردیو را بعد از تمرین مقاومتی انجام ندهید زیرا هورمون کورتیزول که هماان هومون استرس است افزایش می‌یابد و این به وخامت اوضاع می‌افزاید. نکته طلایی دیگر این است که در شرایط فوق از تعداد حرکات کامپاند هم باید کم شود و یک یا دو حرکت چند مفصلی در یک جلسه کفایت می‌کند. وزنه‌ها را هم تا ۳۰ درصد می‌توانید کاهش دهید، هر چند اولین گزینه کاهش حجم تمرین از طریق کاشتن ست‌هاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

gdpr-image
این وبسایت جهت بهتر شدن خدمات اطلاعات کوکی های شمارو ذخیره میکنه آیا باهاش موافقید؟
اطلاعات بیشتر
سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید