خستگی روحی تهدیدی برای ورزشکار - روانشناسی ورزشی
خستگی روحی تهدیدی برای ورزشکار
بهمن ۲, ۱۳۹۷
تقلید در طراحی برنامه های ورزشی عملکردی - تمرینات فانکشنال
تقلید در طراحی برنامه‌های ورزشی عملکردی
بهمن ۲, ۱۳۹۷

ورزشکاران و مشکلات کمبود آهن

کمبود آهن یکی از مشکلات رایج در بین زنان ورزشکار است. مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که تعداد زیادی از زنان ورزشکار دچار کم خونی یا فقر آهن هستند.

حضور آهن برای اجرای ورزشی بسیار مهم است. آهن از مواد تشکیل دهنده هموگلوبین در سلول‌های خونی قرمز شماست که در اصل حامل اکسیژن به سلول‌ها و خارج کننده‌ی دی اکسید کربن از آنها می‌باشد. مغز شما هم به این نقل و انتقالات اکسیژنی به شدت نیازمند نیست و در صورت کمبود آهن تمرکز و دقت شما کمی تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

برای داشتن سیستم ایمنی سالم هم حضور آن کاملاً الزامی است و این یعنی افراد دچار فقر آهن بیشتر در معرض عفونت‌ها قرار می‌گیرند.

ورزشکاران و مشکلات کمبود آهن - ورزش درمانی

دلایل کمبود آهن

۱) ورزشکارانی که گوشت قرمز به هیچ وجه مصرف نمی‌کنند در معرض خطر فقر آهن قرار خواهند گرفت. بنابراین استفاده از مکمل‌های آهن، با نظر پزشک توصیه می‌شود.

۲) تمرینات فشرده و سخت باعث تحریک و افزایش تولید رگ‌های خونی و سلول‌های قرمز خونی می‌شود. بنابراین سطح آهن خون باید کنترل شود.

۳) به دلیل فقدان و از دست دادن خون در پی صدمات و آسیب‌های جدی و پریودهای سنگین بهتر است با نظر پزشک ورزشی و متخصص خون کمبود آهن را پیش‌بینی و بر طرف نمائید.

ورزشکاران و مشکلات کمبود آهن - ورزش درمانی

نشانه‌های کمبود آهن و یا کم خونی

کمبود استقامت، خستگی مزمن، ضربان قلب بالا در طی فعالیت ورزشی، توان پائین، صدمات و آسیب دیدگی‌های پی در پی، بی‌انگیزه بودن نسبت به تمرینات از جمله نشانه‌های رایج می‌باشند. اشتهای ناچیز و سرماخوردگی‌های مکرر و طولانی مدت. البته بسیاری از این نشانه‌های با بیش‌تمرینی مشترک هستند و به هنگام تشخیص باید احتیاط کرد. البته با انجام یک تست خونی می‌توان مطمئن شد.

پیشنهاد مقاله مشابه
علت درد بدن و عضلات

 

هشداری در مورد ورزشکاران و مشکلات کمبود آهن

در صورتی مصرف سر خود مکمل‌های آهن ریسک سرطان و بیماری‌های قلبی افزایش می‌یابد.

ورزشکاران و مشکلات کمبود آهن - ورزش درمانی

منابع آهن کدامند؟

زنان و نوجوانان به ۱۵ میلی‌گرم آهن روزانه نیاز دارند. مردان نیز به ۱۰ میلی‌گرم آهن در طی روز نیازمندند. البته ورزشکاران استقامتی اندکی بیشتر نیاز خواهند داشت.

آهن هم از منابع حیوانی و هم گیاهی قابل دریافت است ولی نرخ چذب منابع گیاهی ۵ درصد است در حالی که نرخ جذب منابع حیوانی چیزی حدود ۱۵ درصد می‌باشد.

ورزشکاران و مشکلات کمبود آهن - ورزش درمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

gdpr-image
این وبسایت جهت بهتر شدن خدمات اطلاعات کوکی های شمارو ذخیره میکنه آیا باهاش موافقید؟
اطلاعات بیشتر
سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید