انتخاب بهترین پودر پروتئین برای عضله سازی - تغذیه ورزشی و رژیم درمانی منتال پاور بادی بیلدینگ
انتخاب بهترین پودر پروتئین برای عضله سازی
آذر ۲۸, ۱۴۰۰
همه چیز درباره‌ جینسینگ
همه چیز درباره‌ جینسینگ
آذر ۲۸, ۱۴۰۰

هفت مرحله تغییر برای ورزشکاران و مربیان بر اساس نظریه کوبلر راس

خانه » روانشناسی ورزشی » هفت مرحله تغییر برای ورزشکاران و مربیان بر اساس نظریه کوبلر راس

زمان تخمین زده شده مطالعه: ۴ دقیقه

همه ما در مورد تغییر کردن و مراحل تغییر حرف می‌زنیم، امّا در نظریه کوبلر راس در این رابطه تغییر را شامل هفت مرحله می‌داند که در طول زمان باید از آن عبور کرد. ورزشکاران و مربیان هم می‌توانند با آشنایی با این مراحل و برنامه‌ریزی هدفمند به پیشرفت‌های بزرگ‌تری دست یابند. با ما همراه شوید تا با نظریه کوبلر راس به اطلاعات لازم در این باره را به دست آورید.

هفت مرحله تغییر برای ورزشکاران و مربیان بر اساس نظریه کوبلر راس

۱) مرحله انکار

اولین مرحله از نظریه کوبلر راس در وجود خود رفتار، اخلاق و یا نگرشی داریم که دوست نداریم، امّا چون منشأ آن را نمی‌دانیم یا نمی‌خواهیم بدانیم و از طرفی هم وجودش را دوست نداریم، دست به انکار آن می‌زنیم. مثلاً ممکن است ورزشکاری به رژیم غذایی پایبند نباشد و دلیل اصلی این عدم تعهد کمبود اراده قوی و یا هر ویژگی شخصیتی منفی باشد که متاسفانه آن را انکار می‌کند و با حتی دروغ هم می‌گوید.

۲) مرحله درک تغییر

مرحله‌ای که در آن پرده از آن چیزهایی که روزی انکار می‌کردیم، بر داشته شده و اتفاقی افتاده که دیگر نمی‌توانیم به مرحله قبل یعنی انکار بازگردیم. اینجا تغییر آغاز می‌شود. ورزشکار یا مربی نخست باید بپذیرد که مشکلی در کار است.

هفت مرحله تغییر برای ورزشکاران و مربیان بر اساس نظریه کوبلر راس

۳) مرحله خشم و مقاومت

در مرحله سوم از نظریه کوبلر راس با سوال «چرا؟» روبرو خواهیم بود. چرا من عجولم؟ چرا من موفق نمی شم؟ چرا اراده قوی ندارم و….

۴) مرحله رها کردن

بعد از این که هیجان‌های منفی و خشم خود را بروز دادیم و به نوعی فهمیدیم که این بار که اکنون در پیش روی ماست، جایی نمی‌رود و همراه با ما شده و همین است که هست و دیگر به دنیا آمده‌ایم، دیگر در این جامعه تربیت شده‌ایم، دیگر با این خصوصیات در ظاهر و باطن شریک هستیم…گریبان خود و حتی اطرافیان را رها می‌کنیم.

پیشنهاد مقاله مشابه
ویتامین دی D

تا اینجای کار تکلیف مشخصی نداریم هم اعتماد به نفسمان خدشه‌دار شده است هم به درجه‌ای از آرامش رسیده‌ایم. گویی نوعی تناقض در وجود ما شکل گرفته است.

۵) مرحله جستجو

در مرحله پنجم نظریه کوبلر راس، ما در بیرون قدم خواهیم گذاشت بدون هیچ خشمی و فقط شبیه یک کودک که دریافت‌کننده محض است، جلو خواهیم رفت تا ببینیم چه می‌شود. در این مرحله آزمون و خطاها می‌تواند گران تمام شود و بهتر است راهنمایی حواسش به ما باشد. فرقی نمی‌کند مربی باشیم یا ورزشکار. در هر دو حالت به یک رهبر نیاز داریم تا در مسیر جستجو گمراه نشویم.

هفت مرحله تغییر برای ورزشکاران و مربیان بر اساس نظریه کوبلر راس

۶) مرحله درک معنای تغییر

روزی به این نتیجه رسیده بودیم که باید این بار و فشار و مسئله را تغییر بدهیم، اما زمان نیاز بود تا اکنون در این مرحله از «این را نمی‌خواهم!»

به «چه می‌خواهم؟ چرا می‌خواهم؟ و چگونه باید تغییر دهم؟» وارد شویم. ورزش و مربیگری حرفه‌ای از اینجا شروع می‌شود. تعیین اهداف و مسیر کم‌کم به ما شخصیت می‌دهد.

۷) مرحله درونی شدن تغییر

در آخرین مرحله از نظریه کوبلر راس، ما مسیر جدیدمان را انتخاب کردیم و به باری که در دست داشتیم شکل و فرم خاصی دادیم، اما همه چیز پویاست و هر لحظه اگر مراقب نباشیم دوباره سر از مسیرهای قبلی و انداختن بارهای اضافی بر دوش در خواهیم آورد.

لازمه آن این است که آن ویژگی‌های جدید که آگاهانه انتخاب کرده‌ایم را تکرار کرده و گسترش دهیم. آنها را میان حلقه افکار، گفتار و رفتارمان قرار داده و بچرخانیم تا جزئی از ما بشوند.

پیشنهاد مقاله مشابه
انواع آمینو اسید ها را نام ببرید

نهادینه کردن ویژگی‌های مثبت از شما یک ورزشکار واقعی یا یک مربی بزرگ می‌سازد؛ بنابراین برای تغییر باید اعمال ویژه‌ای را مدام به عرصه ظهور بگذارید. این کار از طرفی شخصیت شما را تغییر می‌دهد و از طرفی به اعتبار شما می‌افزاید؛ بنابراین اگر ورزشکار باشید محبوب و حرفه‌ای و اگر مربی باشید بزرگ و تأثیر گذار می‌شوید.

 

مقاله بدنسازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

gdpr-image
این وبسایت جهت بهتر شدن خدمات اطلاعات کوکی های شمارو ذخیره میکنه آیا باهاش موافقید؟
اطلاعات بیشتر
سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید