چرا بعد از بدنسازی چاق می‌شویم ؟ - مقاله بدنسازی
چرا بعد از بدنسازی چاق می‌شویم ؟
اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۱
انواع آمینو اسید ها را نام ببرید - مقاله بدنسازی
انواع آمینو اسید ها را نام ببرید
اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۱

تعامل و مدیریت مربیان بدنسازی لجباز و بد قلق

خانه » روانشناسی ورزشی » تعامل و مدیریت مربیان بدنسازی لجباز و بد قلق

زمان تقریبی مطالعه: ۴ دقیقه

اصطلاحاً به اینگونه افراد در باشگاه، مربیان بدقلق یا کارکنان دشوار (Difficult Employees) گفته می‌شود. البته مربیان لجباز و خیره‌سر به عنوان یکی از انواع کارکنان بدقلق شناخته می‌شوند. مربیان بدقلق در تمام مراکز ورزشی حضور دارند و یکی از دلایل دشواری تعامل و مدیریت اینگونه افراد در محیط کار این است که معمولاً رفتار آنها غیرقانونی نیست، امّا دارای پیامدهای منفی بسیاری برای سازمان است. از این رو متخصصان حوزه مدیریت اعتقاد دارند که برخورد با اینگونه افراد، ترکیبی از هنر و علم را نیاز دارد. تعامل و مدیریت مربیان بدنسازی لجباز چگونه است؟

مربی لجباز و بدقلق کیست؟

فرد لجباز و خیره‌سر اعتقاد دارد که ایده و روش او بهترین روش است و یکی از اشتباهاتی که مدیران و همکاران در برخورد با اینگونه افراد انجام می‌دهند، این است که ایده یا نظر او را نادیده می‌گیرند. این باعث می‌شود آن فرد دلسرد شده و در هنگام انجام وظایف خود با کم‌کاری یا خرابکاری، مخالفت خود را ابراز کند. پس شما باید نظر وی را با دقت بشنوید (در نظر داشته باشید که شنیدن موثر یکی از مهارت‌های اساسی مدیر است که در بسیاری از موارد به تنهایی حلال مشکل است برخی مربیان فقط نیاز دارند که شنیده شوند). سعی کنید ایده و نظر آنها را صرف‌نظر از اینکه چه کسی مطرح کرده است- به صورت منطقی بررسی و تحلیل کنید و اگر اشتباه بود (تاکید می‌کنیم اگر اشتباه بود)، با دلایل منطقی آن را رد کنید. یک نکته را به یاد داشته باشید که وقتی شما فردی را لجباز در نظر می‌گیرید، در واقع به او بر چسب لجباز بودن زده‌اید. باید مراقب باشید که این پیش فرض در مورد این فرد نباید سبب شود در خصوص وی و نظراتش، احساسی تصمیم بگیرید (اوضاع زمانی بدتر می‌شود که ما به دلیل اینکه از شخصیت فردی خوشمان نمی‌آید، به وی برچسبی بزنیم و بر اساس آن تصمیم بگیریم، بدون آنکه حتی از این فرآیند اطلاع داشته باشیم).

با مربی لجباز و بدقلق چطور برخورد کنیم؟

برای برخورد صحیح با این افراد، بهتر است علت بروز این رفتار توسط فرد را شناسایی کنیم. اگرچه ممکن است این‌گونه رفتارها به شخصیت فرد بازگردد، امّا قسمت عمده این رفتارها ناشی از عواطف شدید همچون خشم، ترس، نگرانی و غیره است. شاید بتوان با شناسایی منبع اصلی این رفتار و مرتفع کردن آن، از تکرار اینگونه رفتارها جلوگیری کرد.

همیشه عامل این رفتار مربی لجباز نیست!

به یاد داشته باشید که در برخی موارد این ما هستیم که زمینه را برای لجبازی فرد فراهم کرده‌ایم. به این منظور بررسی کنید که:

  • یا وظیفه‌ای که به فرد واگذار شده است، به لحاظ شخصیتی و توانایی‌هایش، با او سازگار است یا خیر؟
  • آیا ماهیت وظایف و فعالیت‌ها (به عنوان مثال عدم اطمینان بالا و پویایی زیاد در گروه) باعث چنین رفتاری در وی ‌می‌شود؟
پیشنهاد مقاله مشابه
تحلیل دقیق عضلانی در پرس سینه روی نیمکت

در برخی موارد بروز اینگونه رفتارها به علت نبود رهبری سازمانی اثربخش در گروه است. وجود فردی که با تکیه بر توانایی‌های خود از جمله توانایی ارتباط موثر بتواند در افراد نفوذ کرده و اینگونه رفتارها را خنثی کند. در نهایت اگر رفتار فرد بسیار مخرب و گستاخانه است و مشخص است که اقدامات ذکر شده، در رفتار وی تاثیری ندارد، باید از اقدامات انضباطی استفاده شود. البته به یاد داشته باشید که ما باید رفتار یک فرد را تنبیه کنیم نه شخصیت وی را.

مقاله بدنسازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

gdpr-image
این وبسایت جهت بهتر شدن خدمات اطلاعات کوکی های شمارو ذخیره میکنه آیا باهاش موافقید؟
اطلاعات بیشتر
سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید