رژیم غذایی درمانی در بیماری پسوریازیس - ورزش درمانی رژیم غذایی مقاله بدنسازی
رژیم غذایی درمانی در بیماری پسوریازیس
بهمن ۱۷, ۱۴۰۰
بیماری ﺁﻧﻮﺭﯾﺴﻢ ﻣﻐﺰﯼ - ورزش درمانی مقاله بدنسازی
بیماری ﺁﻧﻮﺭﯾﺴﻢ ﻣﻐﺰﯼ
بهمن ۱۷, ۱۴۰۰

جدول تداخل های دارو و غذا

خانه » داروشناسی و هورمون ها » جدول تداخل های دارو و غذا

زمان تخمین زده شده مطالعه: ۳ دقیقه

متاسفانه در بسیاری از موارد جدول تداخل های دارو و غذا جدی گرفته نمی‌شوند. تداخلات آنقدر اهمیت دارند که حتی می‌توانند موجب مرگ شوند. بنابراین پزشکان و بیماران حتماً باید تغذیه خود را در زمان مصرف دارو بررسی و در صورت نیاز تغییر دهند.

۱) Salbutamol,Theophylline

در صورت مصرف همزمان این داروهای گشاد کننده برونش با نوشیدنی‌های حاوی کافئین نظیر چای ممکن است منجر به عوارضی چون تحریک پذیری عصبی و تپش قلب شود.

۲) Captopril,Enalapril,Lisinopril

مصرف همزمان این داروهای قلبی- عروقی با املاح پتاسیم و غذاهای غنی از این عنصر نظیر موز، مرکبات، آلو و خرما ممکن است باعث ضعف عضلانی، بی‌نظمی ضربان و تپش قلب شود.

۳) Digoxin

مصرف همزمان این دارو با غذاهای فیبر دار اثربخشی آن را درمان نارسایی قلبی کاهش می‌دهد. لذا باید دو ساعت قبل یا یک ساعت بعد از غذا مصرف شود. ضمناً لزوم مصرف این دارو در یک ساعت معین را به بیمار تاکید کنیم!

۴) Warfarin

مقادیر زیاد غذاهای غنی از ویتامین K نظیر: کلم، کاهو، اسفناج، پیازچه و چای سبز، اثر بخشی این داروی ضد انعقاد خون را کاهش می‌دهد.

جدول تداخل های دارو و غذا - مقاله بدنسازی تغذیه ورزشی

۵) Warfarin2

مصرف همزمان این داروی ضد انعقاد خون با سیر، زنجبیل، جینکو، جین سنگ و همینطور گلوکزآمین، احتمال خونریزی را افزایش می‌دهد لذا این نکته را حتماً به بیماران تذکر دهیم!

۵) Warfarin2

مصرف همزمان این داروی ضد انعقاد خون با سیر، زنجبیل، جینکو، جین سنگ و همینطور گلوکزآمین، احتمال خونریزی را افزایش می‌دهد لذا این نکته را حتماً به بیماران تذکر دهیم !

۶) Levothyroxine

به دلیل کاهش جذب بهتر است که این دارو صبح هنگام، نیم تا یک ساعت قبل از غذا میل شود. ضمناً مولتی ویتامین و مینرال اثر بخشی این دارو را کاهش می‌دهد لذا باید با چهار ساعت فاصله مصرف شود.

۷) Ciprofloxacin

نوشیدن مقادیر زیاد چای و قهوه به همراه این آنتی بیوتیک می‌تواند منجر به عوارض جانبی کافئین نظیر تپش قلب، فشار خون، سر درد، لرزش، بی‌خوابی و عصبانیت شود.

جدول تداخل های دارو و غذا - مقاله بدنسازی تغذیه ورزشی

۸) Ciprofloxacin2

مصرف همزمان این آنتی بیوتیک با مولتی ویتامین و مینرال و همچنین لبنیات می‌تواند منجر به کاهش اثربخشی آن شود. لذا بهتر است با چهار ساعت فاصله مصرف شود.

۹) Tetracycline

به منظور پرهیز از عدم جذب، این دارو نباید با لبنیات و مکمل های آهن و کلسیم مورد مصرف قرار گیرد. در صورت تحمل گوارشی، بهتر است یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا با یک لیوان آب مصرف شود.

۱۰) Linezolid

مصرف همزمان این آنتی بیوتیک (موثر بر عفونت های مقاوم پوستی، پنومونی و مننژیت) به همراه غذاهای حاوی تیرامین نظیر غذاهای دودی، کنسروی، پنیر و ماءالشعیر می‌تواند باعث افزایش شدید فشار خون شود.

مقاله بدنسازی

پیشنهاد مقاله مشابه
قرص ملوکسیکام برای چیست؟ (15-7.5)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

gdpr-image
این وبسایت جهت بهتر شدن خدمات اطلاعات کوکی های شمارو ذخیره میکنه آیا باهاش موافقید؟
اطلاعات بیشتر
سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید